Vepřové kotlety - variace chuti a přání je ilustrační obrázek.... |
Ingredience
4 vepřové kotlety
1 dl rajčatového kečupu
2 lžíce červeného vína
sójová omáčka
česnek
tymián
chilli
sůl
mletý pepř
olej
vývar.
Krokety:
600 g brambor uvařených ve slupce
4 lžíce hrubé mouky
1 lžíce krupice
1 vejce
sůl
tuk na opékání.
Postup přípravy: Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme a opečeme po obou stranách na oleji.
Kečup promícháme s vínem, sójovou omáčkou, rozetřeným česnekem a kořením, rozdělíme je na kotlety, podlijeme trochou vývaru a dusíme, až kotlety změknou. Při dušení je podléváme vývarem.
Podáváme s bramborovými kroketami nebo hranolky.
Krokety: Vychlazené a oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce a sůl a zpracujeme v hladké těsto.
Utvoříme z něj válečky, které trochu zmáčkneme a zvolna opečeme po obou stranách na tuku. Hned podáváme.