Vepřový závitek se zelím hotové jídlo.... |
4 porce:
800g vepřového karé (4 plátky)
4 plátky anglické slaniny
4 hrsti kysaného zelí
4 velké cibule
6 stroužků česneku utřeného se solí
francouzská hořčice
1 lžíce sádla (nebo olej)
tmavá jíška, sůl, pepř
Maso nakrájíme na 4 plátky a rozklepeme, potřeme hořčicí, přidáme plátek slaniny, osolíme a opepříme a přidáme hrst dobře vymačkaného zelí, závitek svážeme nití. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do hněda, opečeme závitky, podlijeme, přidáme česnek a dusíme až je maso měkké, závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou a krátce povaříme, podáváme s rýží.
Dobrou chuť!