Hovězí gulášek special |
HOVĚZÍ GULÁŠ "SPECIAL"
6 porcí:
1kg zadního hovězího
4 velké cibule
6 stroužků česneku
1 nožička čabajky nebo jiné pikantní klobásy
1 lžíce sladké papriky
1 plechovka loupaných krájených rajčat (400g)
1 plechovka rajského protlaku (190g)
2 bílé papriky
1 lžíce sádla
tmavá jíška, sůl, pepř
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Až začne hnědnout přidáme na kostičky nakrájené maso a několik minut opékáme, přidáme papriku, česnek utřený se solí, nakrájenou klobásu a pepř, zamícháme a podlijeme horkou vodou, přidáme rajčata a protlak, osolíme a dusíme, až je maso zcela měkké. Zahustíme jíškou a přidáme nakrájenou papriku, krátce provaříme.
Dobrou chuť!