Uzené a křenová omáčka |
Křenová omáčka k uzenému masu
1 kg maso uzené
2 lžíce máslo
1 lžíce mouka hladká
1 l mléko
špetka sůl
1 křen
pár kapek citronová šťáva
2 lžíce máslo
1 lžíce mouka hladká
1 l mléko
špetka sůl
1 křen
pár kapek citronová šťáva
Uzené maso uvaříme.
Z másla a mouky uděláme jíšku‚ kterou naředíme plnotučným mlékem. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud omáčka není hladká a bez hrudek.
Asi 10 minut ji provaříme‚ pak osolíme‚ přidáme na jemno nastrouhaný křen, který jsme předtím škrabkou očistili, a necháme ještě 5 minut povařit. Občas promícháme.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme omáčku‚ aby byla velmi jemná.
Dochutíme ji oříškem másla a dle chuti
můžeme ještě zakápnout troškou citronu.
Z másla a mouky uděláme jíšku‚ kterou naředíme plnotučným mlékem. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud omáčka není hladká a bez hrudek.
Asi 10 minut ji provaříme‚ pak osolíme‚ přidáme na jemno nastrouhaný křen, který jsme předtím škrabkou očistili, a necháme ještě 5 minut povařit. Občas promícháme.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme omáčku‚ aby byla velmi jemná.
Dochutíme ji oříškem másla a dle chuti
můžeme ještě zakápnout troškou citronu.