Srnčí tatarský biftek
Tatarský biftek srnčí nebo jelení tatarský biftek |
300 g srnčí svíčkové 3 šalotky 40 ml oleje z vlašských ořechů 1 lžíce malinového octa Sůl Pepř
Na dokončení: 2 plátky celozrnného fit chleba 1 lžíce oleje Salát frisée
Postup:
Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí. Maso očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené maso ochuťte velice jemně, abyste nepřebili jeho chuť.
Použijte sůl, pepř, na jemno nakrájenou šalotku, olej z vlašských ořechů a kapku malinového octa.
Doporučený servis:
Na jednu topinku navrstvěte maso a smetanu s jalovcem. Opečené hřiby dejte na druhou topinku. Tatarský biftek doporučujeme podávat s waldorfským salátem.
Waldorfský salát
Ingredience1 jablko granny smith 50 g celeru Citronová šťáva Cukr 20 g nasekaných vlašských ořechů 2 lžíce majonézy Sůl Pepř
Postup: Na waldorfský salát nastrouhejte na nudličky jablko a celer. Přidejte majonézu, cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.
Opečené hříbky: 100 g hříbků 50 g másla Sůl Pepř Postup Hřiby nakrájejte na plátky a opečte je na másle. Dochuťte je solí a pepřem.
Jalovcová smetana: Jalovec Zakysaná smetana Sůl Pepř
Postup: V hmoždíři nadrťte jalovec a vmíchejte ho do zakysané smetany.
Zdroj: Zpracováno podle české televize
#zvěřina #tatarský #biftek #hříbky #jalovec #waldorfský salát