Pečené marinované uzené s celerovým salátem (Jana Remková) |
1 lžička mleté kávy, 1/2 lžičky mletého čili, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky uzené papriky-(může být i klasická), 1/2 lžičky medu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje. (na zhruba 200-250g uzeného masa)
Marinujeme přes noc.
Celerový salát: 1/2 bulvy celeru, 3 lžíce zakysané smetany Olma, 1-2 lžíce majonézy, 2 lžičky ostré hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř.
Celer nakrájíme na tenoučké nudličky, pokapeme citrónem a přidáme všechny ostatní ingredience. Promícháme, dáme vychladit.
Uzené maso podlijeme trochou vody a upečeme v troubě.