Srnčí hřbet na žampionech |
SRNČÍ HŘBET
Ingredience:
1-1,2 kg hřbetu,
10 dkg slaniny,
10 dkg anglické slaniny 1 mrkev,
1 velká cibule, 2 bobkové listy, pepř, sůl, 2 dl červeného vína,
10 dkg žampiónů (nebo jiných hub),
máslo, jíška.
Postup:
Vykostěné a odblaněné maso ze hřbetu protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků anglické slaniny, převážeme nití. Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky a dáme na ni zapěnit nakrájenou mrkev (mrkev můžeme vynechat) a cibuli.
Na pekáč vložíme připravený hřbet spolu s bobkovým listem. Opečeme ze všech stran. Jakmile šťáva vysmahne, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Je-li ještě třeba, podlijeme horkou vodou.
Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu s mrkví a cibulí propasírujeme sítem, přidáme jemně pokrájené žampióny nebo jiné houby, dochutíme trošku soli a ústřicovou omáčkou a necháme chvilku podusit.
Zahustíme jíškou a necháme přejít var.
#Co budeme vařit dnes?, Srnčí hřbet, Zvěřina, Žampiony, Myslivecká kuchařka, Domácí kuchyně,