Mufloní guláš |
Ingredience:
1 kg mufloní zvěřiny
sůl
2 menší cibule
100 g másla
lžička mleté papriky
3 zrnka nového kořeni
3 zrnka pepře, na špičku nože kari koření
2 lžíce mouky
Příprava:
Zvěřinu nakrájíme na menší kousky. Usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a zasypeme ji práškovou paprikou, kterou necháme chvíli zpěnit. Pak ji ihned zalijeme horkou vodou, vložíme na ni připravenou mufloní zvěřinu, přidáme pepř, nové kořeni, sůl, kari koření.
Zvěřinu necháme trochu vysmahnout, pak ji podléváme hovězí polévkou nebo horkou vodou. Když maso změkne, zaprášíme šťávu moukou.
Muflon na divoko
Na marinádu: ¼ l vody 1/8 l octa 1 mrkev nakrájená na kolečka 4 jalovčinky ½ bobkového listu
Na pečeni: 800 g mufloní kýty 150 g slaniny 1 cibule 1 mrkev 1 petržel (kořen) ¼ celer pepř celý nové koření bobkový list sůl 2 dcl červeného vína
1. Všechny ingredience na marinádu smícháme, necháme pár minut provařit, vychladnout a poté tímto nálevem přelijeme 800 gramů mufloní kýty. Necháme v chladu 3 až 4 dny odležet a občas maso v nálevu obracíme.
2. Maso vyjmeme, osušíme a prudce orestujeme na 150 gramech rozehřáté slaniny, na které jsme předtím zpěnili 1 na drobno nakrájenou cibuli, mrkev, ¼ celeru a petržel. Marinádou z masa poté orestované maso podlijeme, přidáme asi 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, ½ bobkového listu a špetku soli. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme při cca 180°C doměkka (asi 2 hodiny).
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu povaříme a aby zhoustla, zaprášíme hladkou moukou, rozmícháme s vínem a šťávou z výpeku a povaříme.
Maso nakrájíme na plátky a omáčkou podléváme. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
#Muflon na divoko, Mufloní guláš, Zvěřina, Myslivecká kuchařka, Zvěřina, Recepty, Marinování