Jelení pikantní guláš |
Guláš z laně
Suroviny:
700 g jeleního masa
6 větších cibulí
1 palici česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
6 kuliček celého pepře
6 snítek rozmarýnu
dle chuti feferonky
200 ml červeného vína
podle potřeby hovězí vývar
100 g slaniny nebo špeku, sůl
150 g loupaných rajčat
1 lžíci sádla
Postup přípravy:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek si rozmačkáme.
Do hrnce dáme sádlo a na kostky nakrájený špek, necháme zvolna škvařit. Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme hezky do tmavě hněda.
Do hrnce dáme sádlo a na kostky nakrájený špek, necháme zvolna škvařit. Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme hezky do tmavě hněda.
Když máme cibuli hotovou přidáme rozmarýn, bobkový list, maso a zprudka opečeme ze všech stran. V hmoždíři si rozdrtíme koření, které přidáme k masu. Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni.
Když je maso skoro měkké podlijeme červeným vínem, přidáme loupaná rajčata. Dusíme dokud není maso měkké, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Přílohu si každý zvolí dle své chuti.
Přílohu si každý zvolí dle své chuti.
#Guláš z laně. #Jelení guláš. Guláš, Jelení guláš, #Zvěřina, #Domácí kuchyně, #Myslivecká kuchařka,