Báč kynutý neboli Bramborka...hluchec, bramborová buchta |
Bramborová buchta, hluchec.....báč a dalších 10 různých názvů má tahle dobrota...
POTŘEBUJEME
1/2 kg polohrubé mouky,
2 celá vejce, 5 - 6 středně velkých syrových, na jemno nastrouhaných brambor, vodu z nich neslévám,
kostička kvasnic-dala jsem 3/41/2 lt mléka (necelých) podle chuti můze byt salam ci uzene
- ja dala uzene
4 lžíce rozpuštěného sádla, majoránka, sůl, celá palička česneku, trochu pepře.
POSTUP PŘÍPRAVY
delala jsem kvasek...nechala vykynout asi 10 minut... Udelala testo...primichala na sádle lehce osmahnute uzene...Dala do pekacku vymasteneho maslem a vysypaneho strouhankou a nechala jeste pod uterkou 40 minut kynout. Peču na 180°C, když začne báč zlátnout, zkusím špejlí, jestli je propečený a před dopečením potřu rozpuštěným sádlem.
(Recept mam z netu-je zatim ten nejlepsi)
#Báč, Bramborka, Pochoutky z brambor, Hluchec, Bramborová buchta