Chalupářský guláš |
Cibule 3 ks Česnek 3 stroužky
Fazole
Hovězí 600 g Majoránka
Mletá paprika pálivá 1/2 lžíce
Mletá paprika sladká 2 lžíce
Olej Oregano Paprika 2 ks Rajče 2 ks
Sůl Vývar
Postup:
Chalupářský guláš je osvědčené české jídlo, které je navíc jednoduché a na ingredience nenáročné. Recept je určen pro čtyři osoby. Nadrobno nakrájenou cibuli zprudka osmahneme na sádle či oleji. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Smažíme tak dlouho, dokud maso nepustí svou šťávu a neztmavne.
Poté okořeníme mletou paprikou nebo gulášovým kořením. Chvilku podusíme a přidáme nakrájená rajčata a papriky. Nakonec ochutíme česnekem a solí a přidáme fazole i s protlakem.
Podlijeme vývarem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme cca 10 min, než maso nezměkne.