Guláš staré rančerky |
Suroviny:
300 g bílých fazolí (nebo 2 scezené plechovky)
1 kg uzených žeber
1 velká cibule
2 PL sádla
1 PL sladké papriky
2 pl hladké mouky
5 PL kečupu nebo rajčatový protlak
4 stroužky česneku
250 - 300 ml vývaru z uzených žeber
sůl pepř bobkový list feferonka (nemusí být) pažitka
Postup přípravy:
Fazole uvařit s bobkovým listem doměkka. V hrnci uvařit žebra, po vystydnutí z nich obrat maso.
V kastrolu na sádle orestovat cibuli pokrájenou na kolečka, v tom zarestovat mouku a vymíchat jíšku, vmíchat papriku, zalít vývarem ze žeber.
Povařit (omáčka musí být hustší), přidat uvařené fazole, kečup nebo protlak, utřený česnek, sůl, pepř, feferonku, případně dochutit dle své chuti.
Krátce provařit. Posypat pažitkou a podávat s chlebem.