Čína s rýží |
Čína s rýží
Kuřecí maso prsa 1 ks
Paprika - žlutá zelenina 1 ks Rajče Červené rajče střední 1 ks
Cibule 1 ks
Kari koření 1 špetka
Pepř celý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Rýže 1 balíček
Smetana na vaření
2-3 lžíce, podle množství a chuti
2 lžíce
POSTUP:
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka osolíme, opepříme a přidáme kari koření, vše podle chuti (musíte vyzkoušet, ale radši méně než více). Přilijeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme.
Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolijeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.
Podáváme za tepla s rýží.