Dobrou chuť! |
Vepřová plec bez kosti 600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule 2 ks
Mletá paprika 3 lžičky
Sůl Pepř mletý Kmín
Česnek 1-2 stroužky
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka
Postup vaření:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme papriku, a očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.
Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka.
Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.
Dobrou chuť!