Koprová omáčka s hovězím masem a houskovým knedlíkem |
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 ml hovězího vývaru
200 ml mléka
200 ml smetany na vaření
50 g cukru krystal
100 ml octa 150 g másla
100 g hladké mouky sůl
čerstvě mletý pepř
1 až 2 svazky kopru
Postup:
V kastrolu nechte rozpustit máslo a orestujte na něm mouku dozlatova. Zalijte hovězím vývarem, přidejte ocet a cukr. Osolte, opepřete a povařte asi 20 minut. Pak přidejte do hrnce nasekaný kopr (pokud nemáte čerstvý, můžete použít sterilovaný). Krátce provařte a nakonec zjemněte (omáčku) smetanou smíchanou s mlékem. Už dále nevařte.
Podávejte s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Ke koprové omáčce se skvěle hodí loupaná plec vařená s divokým kořením a kořenovou zeleninou.
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 35 minut