Katův šleh s rýží |
600 g vepřové kýty
3 menší cibule
3 sterilované okurky
3 sterilované kapie
1 lžička chilli pasty
100 g pikantního kečupu
worcestrová omáčka
olej
pepř
sůl
POSTUP
20 minut jednoduchá příprava
4 porce 50 až 100 Kč
1 Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Nudličky osolíme a opepříme.
2 Na rozpálené pánvi osmažíme maso do měkka. Cibuli mezitím oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku nakrájíme na nudličky a okurku nastrouháme na jemno.
3 Jakmile je maso měkké, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Do směsi vmícháme papriku, okurky a zamícháme.
4 Přidáme kečup a chilli pastu. Podle chuti směs ochutíme solí, pepřem a worcestrovou omáčkou. Zamícháme a dusíme asi 10 minut.
Hotové jídlo podáváme s rýží nebo pečenými brambory.
#Katův šleh, Když vaří a servírují chlapi!, Naše kuchyně, Domácí kuchyně, Vepřová kýta,