Pražský koláč |
1 vejce,4 lžíce cukru,
100ml mléka,
200 ml kysané smetany,špetka soli,
250 g hladké mouky,
200 g polohrubé,
100 g špaldové mouky.
Nemusí být,můžeme nahradit hladkou/,15 g droždí.
Náplň:
2 vanilkové pudinky,3 vrchovaté lžíce cukru,1 žloutek,600 ml mléka.Uvaříme a vychladlé vyšleháme s kostkou másla-250 g.
2 vanilkové pudinky,3 vrchovaté lžíce cukru,1 žloutek,600 ml mléka.Uvaříme a vychladlé vyšleháme s kostkou másla-250 g.
Drobenka: pol.mouka,cukr,olej,skořice.
Těsto dám do pekárny a po vykynutí tvaruji koláčky v podobě donutek a nechám nakynout na plechu. Potřu vejcem a drobenkou. Peču na 180°C asi 10 min.Vychladlé překrojím a plním krémem.
Pocukruji.
Ještě rada na závěr: když vykrojím z těsta kolečko,takto jej přendám na plech a teprve potom si na plechu vykrajuji menší skleničkou anebo vykrajovátkem středy. Jinak by se to špatně přenášelo na plech.Takto jsou všechny stejné.
Ještě rada na závěr: když vykrojím z těsta kolečko,takto jej přendám na plech a teprve potom si na plechu vykrajuji menší skleničkou anebo vykrajovátkem středy. Jinak by se to špatně přenášelo na plech.Takto jsou všechny stejné.