Žravé řezy co se po našem zpracování sežerou samy... |
Těsto: 5 vajec,
250g krystalu,
250g hladké mouky,
10lžic horké vody,
10 lžic oleje,
1/2 prášku do pečiva, špetka soli.
Žloutky vyšlehat s cukrem do pěny, postupně zašlehávat vodu a olej, poté přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Vlít na velký hluboký plech (42x32cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou a péct v troubě 20 minut na 170 stupňů. Nechat vychladnout, natřít náplní, zalít želé a nechat v lednici důkladně zatuhnout.
Náplň: 5 kelímků zakysané smetany, 1 velká plechovka kompotovaných broskví (nechat vykapat a nakrájet na drobnější kousky, šťávu z kompotu nevylévat! ), moučkový cukr dle chuti, velký panák rumu (nemusí být, ale my to tak máme rádi). Smíchat ovoce, smetanu, cukr a rum a natřít na korpus.
Želé: šťáva z kompotu + tekutina do objemu 1l (já dávám pomerančový džus, ale postačí i voda s trochou sirupu), 2 vanilkové pudinkové prášky.
Pudinkové prášky důkladně rozmíchat v celém objemu tekutiny a uvařit jako klasický pudink. Ještě horké opatrně nalít na celou plochu moučníku a pomocí stěrky rozetřít dohladka.
Krájet vychlazené a zatuhlé. Proč žravé řezy?? To brzy poznáte!