Jelení medailonky na přání s hranolky |
Ingredience: 16 medailonků asi po 50 g 50 g tuku 50 g brusinkového kompotu, 0,2 l zvěřinového fondu nebo vývaru 20 g másla, sůl, pepř, hladká mouka, červené víno
Příprava:
Příprava: Nakrájené medailonky zlehka naklepeme. Okořeníme solí a pepřem a jednu stranu pomoučíme. Na pánvi zehřejeme tuk a pomoučenou stranou vložíme medailonky do pánve. Opečeme po obou stranách, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Vyjmeme z pánve a uložíme do tepla. Výpek lehce zaprášíme moukou, zalijeme zvěřinovým fondem a zakápneme troškou červeného vína. Přidáme brusinky a vyredukujeme do krémové konzistence. Na závěr omáčku zjemníme kouskem vychlazeného másla.
Doporučená příloha: Jako přílohu šéfkuchař doporučuje špenátové nočky (hranolky)