Bramborová polévka a vepřenky s kaší. Pivo Budvar. |
400 g mletého vepřového masa
2 rohlíky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička soli
1 lžíce oleje
4 lžíce plnotučná hořčice
1 cibule
Postup
Rohlíkům odřízněte tuhé konce, příčně je přepulte a namočte do misky s vodou, aby nasákly. Poté rohlíky vyjměte, vyždímejte a nasekejte co možná nejvíc nadrobno.
Maso smíchejte s paprikou, nasekanými rohlíky a solí. Navlhčenýma rukama vytvořte 12 kulatých placiček, silných nejvýš centimetr a velkých jako dlaň.
V pánvi rozehřejte olej a na středně silném žáru opečte placičky po obou stranách, na každé straně 4 minuty. Protože nejde o prudké opečení, bez obav použijte nepřilnavou pánev. Bude se vám tak s vepřenkami lépe manipulovat a obracet.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka, pak je ještě rozeberte na jednotlivé kroužky.
Vepřenky na horní straně potřete hořčicí, zasypte cibulí a podávejte buď s chlebem, nebo s bramborovou kaší.
#Jídlo a zdraví, rychlá večeře, Obrázky a domov, Fotografujte, Rady a tipy, Sama doma, Tipy a návody, Zdraví,