Kachna na zázvoru pečená marinovaná |
Kachna na zázvoru
Marináda:
Smícháme 1 lžíci strouhaného zázvoru, 1/2 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky mletého koriandru,
1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžíci citronové šťávy, utřené dva stroužky česneku,
1/4 lžičky pepře a sůl.
Dvě kachní prsa nařežeme na mřížky a obalíme marinádou. Necháme marinovat dvě až tři hodiny v chladu.
Poté zprudka opečeme na oleji z obou stran, přidáme nahrubo nakrájenou větší cibuli a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 ° C na 20 až 25 minut.
Dvě kachní prsa nařežeme na mřížky a obalíme marinádou. Necháme marinovat dvě až tři hodiny v chladu.
Poté zprudka opečeme na oleji z obou stran, přidáme nahrubo nakrájenou větší cibuli a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 ° C na 20 až 25 minut.
Jako příloha k tomu se hodí šťouchané brambory.