Kančí maso na šípkové omáčce |
Kančí maso na šípkové omáčce
4 porce - příprava: 80 minut* 70 g anglické slaniny
* 2 cibule
* 1 kg kančí plece * 2 mrkve
* 1 petržel * 1/2 celeru * 2 rajčata
* 2 lžičky mleté skořice
* 8 kuliček jalovce
* 10 kuliček pepře
* 6 kuliček nového koření
* tymián a majoránka
* 30 g krupicového cukru
* 200 ml šípkového pyré
* 50 g švestkových povidel*
300 ml červeného suchého vína * 1,5 l zeleninového vývaru
* sůl a pepř * 1 citron
Na šípkovou omáčku potřebujeme:
200 ml červeného vína 120 g šípkové zavařeniny citronová šťáva a kůra + sůl na dochucení
Postup: Kousky slaniny a nasekanou cibuli orestujte, přidejte nakrájenou kančí plec a osmažte ji. Maso vyjměte a na cibuli přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky, koření, cukr a nechte zkaramelizovat. Vmíchejte šípkové pyré, švestková povidla a červené víno, vraťte zpět maso.
Duste za občasného podlévání vývarem, dokud maso nezměkne, bude to trvat asi 60 minut.
Potom maso zase vyjměte, omáčku na jemno rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s masem a houskovým knedlíkem nebo kroketami.
TIP: Do omáčky můžete přidat i strouhaný perník.
#Kančí maso na šípkové omáčce, Kančí plec, Koření, Šípková omáčka ke zvěřině, Zvěřina, Myslivecká kuchařka