Langoše |
Potřebujete:
42 g droždí, půl lžičky cukru, 400 ml mléka, půl lžičky soli, 500 g hladké mouky.
Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě půl hodiny kynout.
Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty.
Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávejte s prolisovaným česnekem, sýrem a kečupem.
#Langoše, Co budeme vařit dnes?, Jsme to co jíme, Naše kuchyně