Telecí řízek se zapečenými šťouchanými bramborami |
Telecí řízek z kotlety přes noc naložíme do oleje a druhý den jemně otřeme od oleje a klasický obalime v hl.mouce, vejci se solí a pepřem a strouhance a následně osmažíme...
Brambory den předem:
Uvaříme ve slupce, druhý den oloupeme, rozstouchame, pridame sůl, máslo, mléko a strouhaný sýr + nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dáme na 15min do zapéct do trouby na 160C
Glazovaná Karotka :
Karotce odkrojíme nať, aby nám zbyly jen kousky stonecku a oskrabeme. Oloupeme si česnek a nakrájíme na plátky. Do pánve dáme máslo, šťávu z limetky, med a sirup z agáve a ten nakrájený česnek a necháme rozpustit na omáčku, do které poté vedle sebe přidáme připravené karotky a snítky čerstvého tymiánu. Karotku v této směsi vykoupeme a dusíme 15-20 minut, polévané tou omáčkou
Zelný salát:
bílé zelí nakrouhame na jemno, přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo, trochu soli, pepre, limetkove stavy a javorového sirupu, promícháme a necháme v chladu odležet.
#Telecí, Co budeme vařit dnes?, Když vaří a servírují chlapi!, Naše kuchyně,