Masové haše se zadělavaným zelím a brambory |
500 g pečeného vepřového masa 250 ml masového vývaru
2 rohliky na kostičky
1 cibule
1 pl sádla česnek sůl, pepř majoránka
Upečeme maso nakrájíme na kostky, do vývaru namočíme rohlíky, které okamžitě nasají všechnu tekutinu, mezitím si na sádle osmažíme cibulku. Všechny ingredience dáme do robota a společně rozmixujeme na jemnou kaši, čili haše, potom dochutíme česnekem, majoránkou, popř. přisolíme. Pečeme na vymazanem a vysypanem plechu strouhankou asi 30min na 160C, dokud se nevytvoří kůrka.
Zadělávané zelí: zelí ve sklenici - ne kysané! vinný ocet cukr sůl mletý kmin nastrouhany brambor cibulkova jíška
Zeli i s vodou dáme do hrnce a necháme pod pokličkou dusit do měkka, pak přidáme na jemno nastrouhany brambor a kmín, chvíli povaříme, přidáme jíšku, kterou naredime trochou vody z toho zelí a pak ji do toho zelí opatrně vmichame, neudělají se tak hrudky, opět povaříme a potom dochutíme cukrem, octem a solí, jak kdo má rád, my máme tuhle variantu víc sladkou a na závěr klasické vařené brambory.
Haše lze podávat i studené jen s chlebem a kyselou okurkou.
#Haše, Kysané zelí, Vepřové, Fašírka, Domácí kuchyně, Vařené brambory, Zadělávané zelí, Česká kuchařka